אם נגדיר את היחסים בין האנושות לטכנולוגיה נבין מהר שמדובר ברומן סוער ומתמשך. יכול מאוד להיות שהרומן הזה כבר ממזמן לא קשור לאהבה אלא לאובססיה. שלא תבינו, הטכנולוגיה היא בהחלט אחד ההישגים המרשימים של בני האדם ואין ספק שהתרומה שלה לעולם היא עצומה (בלשון המעטה, כן?), אך אי אפשר להתעלם מהמחיר החברתי שהיא גובה או מהעובדה שהיא לא באמת תמיד קשורה לאיזה צורך קיים שאין לו מענה. כך או כך, ממש בקרוב יגיחו לעולמנו חמש טכנולוגיות חדשות, שגם אותן כנראה שהאנושות תמהר לאמץ ואנחנו פה כדי לספר לכם עליהן, מוכנים? קדימה.
5 טכנולוגיות חדשות שתכירו היטב בעתיד:
עדשות מגע חכמות של מוג'ו ויז'ן
חברת מוג'ו ויז'ן עובדת על פיתוח שאפתני מאוד של עדשות מגע חכמות שנועדו להחליף את הסמארטפונים. מה זה אומר? ובכן, על פי חזון החברה, מדובר בעדשות העשויות מכימיקלים שפותחו על ידם וחלקי פלסטיק ייחודיים, כאשר העדשה עצמה טומנת בתוכה ציוד אלקטרוני הכולל סוללות טיטאניום, מעגלים חשמליים, ומסכים מיקרוסקופיים, ועל ידי הרכבתן על העיניים נוכל לצפות בנטפליקס, בטיקטוק וברשתות חברתיות אחרות. מעבר לכך, החברה גם עובדת על שילוב של אפליקציות בעדשות החכמות, ובפרט כאלו העוסקות בפעילויות ספורטיביות שיכולות לסייע בניטור ריצה וכדומה. הכי חשוב (אבל באמת הכי חשוב!), מוג'ו ויז'ן עובדת על פיתוח של עדשות חכמות לאנשים שסובלים מליקויי ראייה במטרה שהעדשות "יסמנו" להם על אובייקטים שונים במרחב הפיזי ויקלו עליהם לראות אותם ולהתנהל סביבם. אז האם מדובר בהמצאה גאונית או בפיתוח פולשני למדי? כנראה שנצטרך לחכות ולראות.
אוזניות חכמות (ספויילר: יותר חכמות מאלה שאנו מכירים כיום)
כשמדובר בטכנולוגיות חדשות, אין ספק שהאוזניות עברו מהפך אדיר בעשור האחרון. ועדיין, מסתבר שעוד לא הגענו לשיא. למעשה, האוזניות החכמות שמתוכננות לנו לעתיד לוקחות את כל מה שהכרנו עד כה כמה צעדים קדימה ויותר. מדובר באוזניות שיפעלו "לבטל רעשים" אשר בעזרתם נוכל להשתיק אנשים מסוימים בסביבתנו ואף להפוך את רעשי הסביבה הטורדניים (כגון משאיות, צעקות, וכל צליל עירוני שמפריע לכם) ליצירה מוזיקלית בעזרת בינה מלאכותית. כמו כן, האוזניות הללו יוכלו לתרגם לנו שפות זרות תוך כדי שיחה ואף להגביר רעשים שמסמנים סכנה (למשל בכבישים). למעשה, כבר בימינו קיים פיתוח שנקרא SoundBeamer 1.0 אשר הוא מכשיר שמע אישי קומפקטי שולחני חכם אשר מעביר שמע אל מחוץ לאוזניך ללא אוזניות. החדשות הטובות? זה נשמע דבר מדהים. החדשות הרעות? לא בטוח שהעובדה שנוכל לנתק את עצמנו מקולם של אחרים יתרום לתקשורת האנושית (בטוח!).
ראייה "מלאכותית"
שוב הטכנולוגיה שמה עין על העיניים שלנו (ווינק ווינק). אז במה מדובר הפעם? ובכן, מדובר בטכנולוגיות חדשות שנועדו לייצר עיינים מלאכותיות לעיוורים וללקויי ראייה, כאשר הקרנית המלאכותית למעשה מותאמת לעדשות מגע חכמות ועל ידי כך מסייעת לתקן את הליקויים. כמו כן, באוניברסטית מונטאש באוסטרליה כמה חוקרים עובדים על פיתוח ייחודי של שתל תוך מוחי ומשקפיים שמשדרים מידע ישירות למוח כדי שבני אדם יוכלו לראות ללא צורך בעיניים. אם זה לא נחשב פלאי הטכנולוגיה אנחנו לא יודעים מה כן.
מסך הולוגרמה
מסכים זה לחלשים (לא באמת, כן?), אבל בהווה יש כבר עשרות חברות שפועלות כדי להביא לכך שלא נזדקק יותר למסך ממשי (כלומר ללא צג פיזי), ולהשתמש בהולוגרמה כמסך. מרגיש לכם קצת כמו פרק ב"במראה שחורה"? אז תדעו שחברת ARHT Media הקנדית, וחברת AV Concepts האמריקאית כבר הספיקו לעשות שימוש בטכנולוגיות החדשות שלהן ויצרו הולוגרמות חיות של אמנים שאינם עוד איתנו,למשל טופאק שאקור בפסטיבל המוזיקה קואצ'לה. השאלה היא, חוץ מהעובדה שזה נשמע מגניב, האם אנחנו באמת מוכנים לאבד את המסכים שלנו?
מערכת תקשורת דרך תאורה שמעבירה מידע
LiFi, קיצור של "Light Fidelity", היא מערכת תקשורת הפועלת דרך תאורה ומעבירה תקשורת אינטרנט אלחוטית במהירויות גבוהות להפליא. הטכנולוגיה הייחודית הזו פועלת על ידי שימוש בנורות LED כדי לפלוט פולסי אור שאינם נראים לעין האנושית, ובתוך הפולסים אלה, יכולים לעבור נתונים ומקלטים. לאחר קבלת הנתונים, הנתונים נאספים ומפורשים על ידי הכונסים. תהליך זה דומה לפענוח קוד מורס, אך הוא פועל בקצב מהיר בהרבה ( רק כדי לסבר את אוזניכם כמיליוני פעמים בשנייה). עם LiFi, הידועה גם בתור ה-WiFi המהיר בעולם, מהירויות השידור יכולות לעלות על 100 Gbps, מה שהופך אותה למהירה יותר פי 14 מ-WiGig. מדובר בפריצת דרך בתחום הקישוריות האלחוטית שחד משמעית עלולה לחולל מהפכה באופן שבו אנו ניגשים ומשתמשים באינטרנט, ואלוהים יודע שאנחנו אוהבים את האינטרנט שלנו, אז כנראה שזו אחת מהטכנולוגיות החדשות שבהחלט תאומץ במהרה.