קריסת "בנק הקריפטו": כשיש מפסידים יש גם מנצחים

בנק סילברגייט התמוטט, וייתכן מאוד כי יש אלו שירוויחו מכך משמעותית. אך מי למעשה יכול להרוויח מהתמוטטות מבנק "הקריפטו" ומדוע?

0

אנו חיים בעולם שבו נפילה של אחד היא לפעמים מקפצה של אחר, וזה בדיוק מה שקורה כרגע עם התמוטטות בנק "הקריפטו" שנחשב לכישלון הבנקאי המשמעותי ביותר מאז המיתון העולמי בשנת 2008 .עם הודעת בנק סילברגייט על הפסקת פעילותו לא רק שהיה ניתן היה להבין במהירות הבזק כי הקריפטו קורס ואף הינו לוקח עמו שבי כל מי שפעל לצידו, אלא שגם הנפילה שלו תפנה מקום למחליפיו ותעניק להם כמה וכמה הזדמנויות פוטנציאליות להרוויח "מהאירוע".  אך מדוע כך הדבר וכיצד הם יכולים להרוויח? בואו נסביר.

 

אז מי הם המרוויחים הגדולים מהתמוטטות "בנק הקריפטו", ומדוע?

 

הבנקים המתחרים

בתחרות כמו בתחרות, שמספר אחד נופל מגדלותו, זהו תמיד רווח נקי לשאר המתחרים, ובמקרה שלנו הבנקים המתחרים כמובן. למעשה, כבר מלפני יותר משבועיים הודיעו חברות הקריפטו המובילות כגון קוינבייס, גלקסי דיגיטל ואחרות כי הן יפסיקו את פעילותן עם סילברגייט, והפלא ופלא כולן כבר ציינו את שמו של המועמד המוביל Signature Bank, שרק לפני כמה חודשים הודיע כי בכוונתו להרחיב את פעילותו עם תעשיית הקריפטו.

בנק נוסף שמסר כי הוא נענה לבקשותיהן של "פליטי סילברגייט" לשירותי בנקאות, הוא הבנק השוויצרי Sygnum, שאומנם העיד על בקשות רבות אך שהוא אינו מתכוון להפוך את עצמו "לבנק הקריפטו" הבא, ולמלות את מקומות של סילברגייט. כך או כך, בעוד שמרבית הבנקים סולדים מקריפטו, נדמה שהם בהחלט מבינים את פוטנציאל הרווחיות  שיש בתעשייה זו, ואת הצורך הדחוף של החברות השונות בשירותי בנקאות בעקבות קריסתו של סילברגייט. 

 

ספקי מערכות תשלומים

בנק סילברגייט סיפק לתעשיית הקריפטו את מערכת התשלומים SEN, שדרכה מדי יום עברו סכומים עצומים. לכן, עכשיו שהבנק קרס, חברות רבות שמספקות שירותים דומים ממהרות להציע את עצמן כאלטרנטיבה שימושית, ואחת מהן היא חברת BCB Group שמפעילה פלטפורמה בשם BLINC המאפשרת תשלומים כאלה ביורו, ליש"ט ופרק שוויצרי, ומאפשרת לעולם הקריפטו להתמזג במערכת הבנקאות הקונבנציונלית. למעשה, החברה כבר הודיעה על הוספת הדולר האמריקאי למערכת התשלומים שלה ומקווה שהמערכת תהייה זמינה כבר בתחילת הרבעון השני.

 

מטבעות יציבים

לעיתים מטבעות יציבים מחברים בין עולם הקריפטו לבין הכסף הרגיל ומהווים את הדרך הזריזה ביותר להוצאתו והכנסת כספים הקריפטו. כמו כן, בשנת 2022 הפעילות במטבעות יציבים היוותה כ-90% מהפעילות בבורסות המסחר של הקריפטו, ואף נרשמה עליה של 79% מהשנה הקודמת לה. לכן, מכיוון ש "בנק הקריפטו" קרס וכבר אינו ספק הנזילות של חברות רבות הזקוקות לכך, וכיוון שקיים להן מחסור במערכת תשלומים מהירה, ייתכן מאוד וזה יביא להרחבת הפעילות במטבעות היציבים גם מחוץ לבורסות. במילים אחרות? הרוויחו.

כתבות נוספות

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  • התחדשות עירונית: משרד הבינוי מאשר פרויקטים חדשים בהיקף של 3 מיליארד שקלים

    נדל״ן

  • קרנות השקעה בנדל"ן דיגיטלי: הטרנד החדש שמשנה את כללי המשחק

    פיננסים

  • חברות סטארט-אפ ישראליות גייסו מיליארד דולר ברבעון האחרון של 2024

    טכנולוגיה

  • שוק הקריפטו מתחזק: הביטקוין מזנק ב-15% בעקבות הודעת רגולציה חיובית בארה"ב

    קריפטו

  • פריצת דרך בטכנולוגיית בינה מלאכותית: הממשלות מתמודדות עם אתגרי הרגולציה

    טכנולוגיה

  • נדל"ן יוקרה, ביטקוין ושורט על היואן הסיני: שר האוצר של טראמפ צריך למכור נכסים

    קריפטו

  • משרד החקלאות נגד הפיכת הותמ"ל לקבועה: משנת 2014 נגסה ב-17% מהתוצרת של ישראל

    נדל״ן

  • המשכנתא הממוצעת טיפסה ל-1.09 מיליון שקל: דצמבר הלוהט בשוק ההלוואות לדיור

    נדל״ן

ניוזלטר השקעות

קבלו עדכונים ישירות למייל

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם:

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם: