הניסוי של פרויקט Icebreaker בהשתתפות בנק ישראל

הידעתם? לאחרונה בנק ישראל השתתף בפרויקט Icebreaker וערך ניסוי חדשני העוסק בביצוע תשלומים בינלאומי במטבעות דיגיטליים של בנקים מרכזיים.

0

הכירו את פרויקט Icebreaker

פרויקט Icebreaker שכלל את הבנק להסדרים בינלאומיים (BIS) והבנקים המרכזיים של ישראל, נורבגיה ושוודיה הגיעו לסיומו. הפרויקט הייחודי הזה שנוצר על ידי שיתוף הפעולה ביןBIS Innovation Hub Nordic Centre, בנק ישראל, Norges Bank ו-Sveriges Riksbank, חקר את היתרונות והאתגרים הפוטנציאליים של שימוש במטבעות דיגיטליים של בנק מרכזי קמעונאי (CBDC) בתשלומים בינלאומיים, ובדגש את ההיתכנות הטכנית של ביצוע עסקאות חוצי גבולות ומטבעות בין מערכות CBDC קמעונאיות ניסיוניות שונות.  למעשה, ניסוי התשלומים שנבחן במהלך הפרויקט מראה כיצד פתרונות CBDC שונים במדינות שונות יכולים לאפשר עסקאות מיידיות חוצות מטבעות באופן שיועיל מאוד למשתמשי הקצה, והוא גם היווה דוגמה מצוינת לחשיבות וההשפעה של שיתוף פעולה ושיתוף ידע בין הבנקים המרכזיים במקומות שונים בעולם.

 

אך מהם בכלל היתרונות של ביצוע תשלומים בינלאומי במטבעות דיגיטליים?

באמצעות מטבעות דיגיטליים ניתן לבצע במהירות רבה יותר מן האמצעים הנוכחיים שנמצאים ברשותנו ,לרבות ACH או העברות בנקאיות, שעלולים לקחת ימים לא מעטים לאישור העסקה על ידי המוסדות פיננסיים. מעבר לכך, לביצוע תשלומים בינלאומי במטבעות דיגיטליים יש את היכולת להוזיל עד מאוד את העלויות של העברות בינלאומיות, שכאשר בהווה עסקאות במטבע בינלאומי הן יקרות מאוד. אממה, כיוון שברוב מערכות התשלומים הקיימות לתשלומים חוצי גבולות לא קיימת האפשרות לבחור את שער החליפין בו תתבצע העסקה (מכיוון שאין את האופציה לבחירת הגוף שמולו תתבצע המרת המט"ח), בפרויקט Icebreaker, נבחנה האפשרות שבה ספקי מט"ח רבים יוכלו להגיש ציטוטי שער חליפין ל-Hub ,כאשר המערכת שמקשרת בין ה-CBDCs תבצע בחירה אוטומטית של שער החליפין המשתלם ביותר עבור המשתמש.

 

 אז מהן התובנות של פרויקט Icebreaker?

ובכן, על פי הממצאים והמסקנות של הפרויקט, הוכח כי מודל ה-Hub and Spoke יכול להפחית את סיכוני הסליקה וסיכוני צד נגדי באמצעות שימוש בכסף של הבנק המרכזי לביצוע תשלומים בו זמניים, ולא פחות חשוב, להשלים תשלומים חוצי גבולות במספר רגעים. כמו כן, עבור מדינות שמעוניינות ב- CBDC לצרכים מקומיים, המודל של הפרויקט הוא משמעותי במיוחד מכיוון שהוא יאפשר להן להרחיב את הפונקציונלית של המערכת המקומית שלהם וליצור שירותים מתקדמים גם לתשלומים חוצי גבולות. אכן, נדרשת עוד עבודה עד שהמודל של Icebreaker יפעל בכל העולם, אך התובנות שלו הן בהחלט צעד ענקי לייעול ושדרוג בביצוע תשלומים בינלאומי במטבעות דיגיטליים.

כתבות נוספות

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  • התחדשות עירונית: משרד הבינוי מאשר פרויקטים חדשים בהיקף של 3 מיליארד שקלים

    נדל״ן

  • קרנות השקעה בנדל"ן דיגיטלי: הטרנד החדש שמשנה את כללי המשחק

    פיננסים

  • חברות סטארט-אפ ישראליות גייסו מיליארד דולר ברבעון האחרון של 2024

    טכנולוגיה

  • שוק הקריפטו מתחזק: הביטקוין מזנק ב-15% בעקבות הודעת רגולציה חיובית בארה"ב

    קריפטו

  • פריצת דרך בטכנולוגיית בינה מלאכותית: הממשלות מתמודדות עם אתגרי הרגולציה

    טכנולוגיה

  • נדל"ן יוקרה, ביטקוין ושורט על היואן הסיני: שר האוצר של טראמפ צריך למכור נכסים

    קריפטו

  • משרד החקלאות נגד הפיכת הותמ"ל לקבועה: משנת 2014 נגסה ב-17% מהתוצרת של ישראל

    נדל״ן

  • המשכנתא הממוצעת טיפסה ל-1.09 מיליון שקל: דצמבר הלוהט בשוק ההלוואות לדיור

    נדל״ן

ניוזלטר השקעות

קבלו עדכונים ישירות למייל

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם:

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם: