חסכון: זה לא רק חשוב, זה גם אפשרי

נמאס לכם להיות באוברדרפט? אז הגיע הזמן להתנהל בחוכמה עם הכספים שלכם, ולמרות שנדמה לכם שזה בלתי אפשרי בימינו, הכנו לכם מספר טיפים שבהחלט עלולים לשנות לכם את המאזן החודשי

0

המחשבה על לחסוך כסף בישראל נראית כמעט בלתי מציאותית, והמחירים שרק ממשיכים לעלות, ביחד עם הצרכים הבסיסיים שלנו שלא ממש מצטמצמים לכבוד "האירוע" גורמים לנו לא פעם להיכנס לאוברדרפט. לצערנו מדובר בתופעה שכבר הפכה ממזמן לנורמה בישראל, והרצון שלנו לחסוך קצת כסף לימים קשים יותר לא ממש הולך ידי ביד עם המציאות. מעבר לכך? בואו נודה באמת, כולנו חיים רק פעם אחת ואנו לא מעוניינים לבזבז אותם 24/7 במחשבות על חסכון ולכן כאשר בא לנו "להתפנק" במה שכיום כבר ניתן להגדיר כ"פריבילגיות", אנו שמים את המחשיבה הרציונליות על "השתק". ובכן, אנחנו כאן כדי לומר לכם שאפשר גם וגם, אך צריך לעשות זאת בחוכמה. אז ללא מילים נוספות, הנה כמה טיפים שקצת ישנו את החשיבה שלכם, ומאוד יעזרו לכם לחסוך.

 

הוראת קבע חודשית

הבעיה ברצון לחסוך זה שזה לא תמיד הולך יד ביד עם ההרגלים שלנו. לכן, במקום להתמודד כל חודש עם השאלה האם כן להוציא או לא להוציא, כדאי שפשוט תגדירו הוראת קבע חודשית שאוטומטית יעברו אליה סכומים עודפים. בלי שתשימו לב אתם תסגלו הרגלי בזבוזים חדשים עם הסכום שיש לכם בחשבון לאחר ההורדה של הוראת הקבע וזה יעזור לכם גם לנהל מחדש את ההוצאות שלכם וגם לדעת שיש לכם חסכון של כסף לעתיד.

 

 

הציבו לעצמכם יעדי חיסכון

אנשים זקוקים ליעדים כיוון שזה עוזר להם להתמיד ולפעול כדי להשיג אותם, וכך זה גם עובד כשמדובר בכסף. אז מה תעשו? הגדירו "יעד" מציאותי שאתם רוצים לחסוך, למשל 10,000 ₪, ובכל חודש שתצליחו לחסוך בסוף החודש 1000 ש"ח תגמלו את עצמכם במשהו קטן (דגש על קטן, משמע לא יקר כגון גלידה מפנקת וכדומה), כך שלאט לאט אתם תראו איך החסכון שלכם גדל, וגם המוטיבציה שלכם להגיע אל היעד. נשמע כמו פסיכולוגיה בשקל? אז יש לנו חדשות בשבילכם, ביכולת שלנו לחסוך או לחילופין בדרך שאנו מבזבזים יש הרבה אלמנטים פסיכולוגים.

 

הכינו רשימה של הוצאות קבועות

בואו נעשה סדר. בכל חודש יש לכל אחד ואחת מאיתנו הוצאות קבועות. בין אם מדובר בחשבונות חשמל, שכר דירה, ארנונה, הוצאות מזון, וכן הלאה, יש לכולנו את ההוצאות הקבועות שלא ניתן להתחמק מהן. אממה, אם תדעו פחות או יותר מהו הסכום של כלל ההוצאות הללו, תדעו מראש להעריך כמה כסף נשאר לכם לבזבוזים. אז כיצד תעשו זאת? אתם יכולים להיכנס אל פרטי האשראי שלכם ולראות על אלו דברים אתם מוציאים בכל חודש באופן קבוע ומהי העלות שלהם ולעשות לבסוף ממוצע של כלל החודשים שבדקתם.



השאירו את האימפולסיביות בבית

אתם יוצאים לקניות? יודעים פחות או יותר מה אתם צריכים? נהדר. אז חשוב שתיצמדו לרשימה שלכם (גם אם היא בראש ולא על דף!), והימנעו מקניות אימפולסיביות. לדוגמא, ראיתם בדרך לסופר זוג נעליים יפות ב-300 שקלים, המשיכו ללכת כי לא בשביל זה יצאתם לקניות. נכון, קנייה אימפולסיבית היא בהחלט חלק מההנאות הקטנות של החיים, אך כדי לחסוך כסף חשוב שתתחילו קודם כל לפעול בצורה אוטומטית ופחות בצורה אימפולסיבית.



צרכנות נבונה וחסכונית                                   

כשאנו מדברים על צרכנות נבונה אנו מדברים על המוצרים שאתם קונים, היכן אתם קונים אותם, והאם אתם בכלל צריכים אותם. לדוגמא, בעוד שיש לא מעט רשתות של סופרמרקטים, אנו לא פועם נוהגים ללכת לזה שהכי קרוב או שהכי "נוח" לנו כיוון שלא מתחשק לנו להתאמץ קצת יותר, וזאת למרות שמדובר בסופרמרקט עם מחירים גבוהים יותר יחסית. אז קודם כל כדאי שתתחילו טיפונת להתפשר על נוחות מכיוון שזה עלול לחסוך לכם מאות שקלים בחודש אם לא יותר. בנוסף, כשאתם מגיעים לסופר חשוב להגיע ממוקדים. מדוע? מכיוון שזה בהחלט ימנע מכם רכישה של מוצרים שאתם לא צריכים, וודאי יעזור לכם לעמוד איתן אל מול אסטרטגיות השיווק שיודעות בדיוק איך לגרום לכם לפזול אל מוצרים שאתם לא צריכים. דבר נוסף ואחרון, בדקו היטב לפני שאתם יוצאים לקניות מה אתם באמת צריכים. לא פעם אנו קונים עוד בקבוק של קטשופ, ועוד מארז של טחינה מתוך הרגל למרות שיש לנו כבר בבית. שורה תחתונה? חסכון שווה זה דרך חיים, ואם תתחילו להתנהל בצורה מסודרת תוכלו להיפרד לשלום מהאוברדפט. מומלץ ביותר.

כתבות נוספות

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  • התחדשות עירונית: משרד הבינוי מאשר פרויקטים חדשים בהיקף של 3 מיליארד שקלים

    נדל״ן

  • קרנות השקעה בנדל"ן דיגיטלי: הטרנד החדש שמשנה את כללי המשחק

    פיננסים

  • חברות סטארט-אפ ישראליות גייסו מיליארד דולר ברבעון האחרון של 2024

    טכנולוגיה

  • שוק הקריפטו מתחזק: הביטקוין מזנק ב-15% בעקבות הודעת רגולציה חיובית בארה"ב

    קריפטו

  • פריצת דרך בטכנולוגיית בינה מלאכותית: הממשלות מתמודדות עם אתגרי הרגולציה

    טכנולוגיה

  • נדל"ן יוקרה, ביטקוין ושורט על היואן הסיני: שר האוצר של טראמפ צריך למכור נכסים

    קריפטו

  • משרד החקלאות נגד הפיכת הותמ"ל לקבועה: משנת 2014 נגסה ב-17% מהתוצרת של ישראל

    נדל״ן

  • המשכנתא הממוצעת טיפסה ל-1.09 מיליון שקל: דצמבר הלוהט בשוק ההלוואות לדיור

    נדל״ן

ניוזלטר השקעות

קבלו עדכונים ישירות למייל

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם:

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם: