המדריך לבניית בית פרטי בישראל: לא לבעלי לב חלש, כן למי שמוכן לצאת להרפתקה

אם אתם חושבים על בניית בית פרטי בישראל כדאי שתדעו מראש שלא הולך להיות קל. ועדיין, אם תגיעו מוכנים נפשית למשימה, ועם הרבה סבלנות (הרבה!), תדעו "שבית חלומותיכם" לחלוטין נמצא בהישג יד.

0

נתחיל ונאמר את הדבר החשוב ביותר, הרבה לפני כסף, בירוקרטיה, ועבודה קשה, בניית בית פרטי כרוכה בהמון לחץ נפשי, ולכן זוהי לא הרפתקה שמתאימה לכל אחד (נקודה, סימן קריאה!). מעבר לכך? אם אתם "משתעממים סדרתיים" שרגילים להתחיל דברים ולא לסיים, אל תכנסו לזה אפילו, כי חבל על הכסף שתוציאו בתהליך אם אתם לא מתכוונים ללכת על זה עד הסוף. אז אתם עדיין מעוניינים לבנות בית פרטי בישראל? נהדר, בדיוק לשם כך הכנו עבורכם מדריך יסודי ומפורט הכולל את חמשת השלבים העיקריים בבניית בית פרטי. מוכנים? בואו נצא לדרך.

 

שלב ראשון: למידת הנושא לעומק ותכנון מקדים

נוהגים לפעול באופן אינטואיטיבי מתוך גישה של "מה כבר יכול לקרות"? אז כשמדובר בבניית בית פרטי, זה פשוט לא יעבוד, וראו הוזהרתם, אם תרוצו בעיניים עצומות, תיפלו על הפנים. לכן, לפני שאתם מתחילים, קחו את כל הזמן שאתם צריכים כדי ללמוד את התחום לעומק ולהבין בדיוק מהי הבירוקרטיה הכרוכה בכך, מהם הסיכונים והעלויות, כמה זמן זה עלול לקחת,  מהו החזון שלכם, וחשוב מכך, מהם הגבולות שלכם. מעבר לכך? חשוב שתלכו להתייעץ עם מומחים ואנשי מקצוע כדי להבין מהם האפשרויות שעומדות בפניכם, ואף מומלץ להתייעץ עם אנשים שכבר עשו זאת בעצמם כדי שהם יציגו לכם תמונה ברורה יותר של התהליך, לרבות הלחצים והקשיים שצפויים לכם בתהליך. במילים אחרות? השלב הראשון הוא השלב שאתם מכינים את עצמכם "למסע" גם בפן האינפורמטיבי, וגם בפן המנטלי.

 

שלב שני: בחירת המגרש הייעודי 

כפי שוודאי אתם יודעים לבחירת מיקום הבית יש חשיבות עצומה בבניית בית פרטי ולכן זהו שלב מאוד חשוב. כמו כן, לא מדובר רק במיקום הבית אלא בפרמטרים שונים ורבים סביבו. למשל, אם נניח שמצאתם מגרש במיקום גיאוגרפי מושלם, זה עדיין לא אומר שזה מגרש שניתן לבנות עליו בית. לכן חשוב מאוד להיעזר באנשי מקצוע בתחום כגון עורך דין, מפקח בנייה, וכמובן אדריכל. לא רק שהמומחים הללו יידעו לבצע את התחקיר הדרוש כדי להבין האם כדאי לכם לבנות על המגרש הייעודי בית, אלא חשוב מכך, אם מותר לכם. להלן כמה סוגיות שכדאי להכיר גם אם הנכם מתכננים להיעזר באנשי מקצוע: מהי העלות ההוגנת למגרש זה, האם עומדים לבנות באזור (שלא תגלו שתוך כמה שנים יעמידו מול הבית שלכם מגדל!),  מה מצב המגרש מבחינה טופוגרפית, האם יש למגרש רישיונות בנייה, האם קיימות חריגות, האם קיימת באזור תחבורה ציבורית נגישה, ולא פחות חשוב, אילו שירותים קיימים באזור, כגון מרכז קניות, שירותי רפואה, פארקים, ובתי ספר או גנים במידה ויש לכם ילדים.

 

שלב שלישי: תקציב והון עצמי

בניית ותכנון תקציב לבניית בית פרטי בישראל זה אחד השלבים החשובים ביותר. בסופו של יום, אתם רוצים לבנות את בית החלומות שלכם ולא ליפול לסיוט כלכלי שיכניס אתכם לחובות. לכן כדאי שתשימו לרגע בצד את "החלומות" ותפעלו באופן מחושב ורציונלי. בגדול? רק אתם יכולים להחליט כמה כסף אתם יכולים ומוכנים להשקיע בבנייה, וחשוב שתדעו היטב את העלויות והאם אתם יכולים לעמוד בכך. כאשר אתם מכינים תקציב חשוב להבין שלא מדובר רק בעלות המגרש או בבנייה עצמה אלא גם במיסי מקרקעין, תשלומים לאנשי מקצוע (אתם לא יכולים לעשות זאת לבד!), והוצאות לא צפויות (חשוב!). מעבר כך, אם אתם מתכננים לקחת משכנתה, כדאי קודם כל לדעת שאתם זכאים למשכנתה, וחשוב מכך, שבפרויקטים מסוג זה, הבנק מעביר לכם כספים בהתאם להתקדמות הבנייה, ואתם תידרשו להציג בפניהם את כל התוכניות והאישורים למימוש הפרויקט. אם לא תעשו זאת, הבנק בהחלט יכול לסרב להעניק לכם הלוואה.

 

שלב רביעי: בחירת אנשי המקצוע ותכנון הבית

החדשות הטובות? זהו השלב שייתכן מאוד ותתחילו להנות מהפרויקט. ועדיין, כדאי להבין כבר עכשיו שלבחירת אנשי המקצוע לפרויקט זה יש השפעה עצומה, גם עליכם וגם על התוצאה הסופית. ראשית, עליכם לבחור במנהל פרויקט מנוסה, וכדאי מאוד (מאוד!) שזה יהיה אדם שמשרה בכם אמון, אחרת אתם תהיו בסטרס 24/7 ותרגישו שאתם נמצאים בתוך סיוט. מנהל הפרויקט הוא למעשה הקבלן שיבנה את החזון שלכם, וינהל את שאר אנשי המקצוע הדרושים לבניית הבית, ומומלץ שאותו איש מקצוע יהיה מהנדס, אדריכל, מפקח בנייה, או כל מומחה אחר מתחום הבנייה שיש לו ניסיון בפרויקטים מסוג זה. בנוסף, מעבר לניהול מערך הבנייה, מנהל הפרויקט ישמש גם כאיש הקשר שלכם מול הרשויות והוועדה המקומות לתכנון ובניה, כך שהידע והניסיון שלו בתחום הם קריטיים. הכי חשוב? חובה שתבדקו האם אותו אדם מחזיק ברישיון המתאים והאם הוא בתוקף. ראו הוזהרתם, עבודה עם אנשי מקצוע ללא רישיון זו סכנה ואסור שתתפשרו על כך, גם לא לטובת הנחה משמעותית בעלויות. 

 

שלב חמישי: הוצאת טופס אישור אכלוס (טופס 4!) 

טופס אישור אכלוס הוא השלב האחרון בבניית בית פרטי בישראל והוא האישור הסופי בתהליך. מדובר במסמך שמונפק על ידי הרשות המקומית המאשר כי ביתכם החדש עונה על כל דרישות הבטיחות וכי הינו מתאים לאכלוס. מדוע הוא חשוב? מכיוון שבלעדיו לא תוכלו לעבור להתגורר בבית ולא יהיה ניתן לחברו לתשתיות המים, החשמל, הטלפון, וכן הלאה. לצערנו, בירוקרטיה, ובמיוחד בישראל היא אף פעם לא נעימה, מהנה, או פשוטה, כך שעליכם לקחת בחשבון שהוצאת הטופס עלולה לקחת זמן. יחד עם זאת, אם תגיעו מוכנים ותגישו את הטופס בהתאם לכל הדרישות, בהחלט תוכלו לקצר את התהליך ולמנוע עיכובים. עצה שלנו? היעזרו באנשי מקצוע מתחום הנדל"ן שמכירים לעומק את הפרוצדורה. סיימתם? מזל טוב, עכשיו אתם סוף יכולים לעבור לבית החדש שלכם.

כתבות נוספות

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  • התחדשות עירונית: משרד הבינוי מאשר פרויקטים חדשים בהיקף של 3 מיליארד שקלים

    נדל״ן

  • קרנות השקעה בנדל"ן דיגיטלי: הטרנד החדש שמשנה את כללי המשחק

    פיננסים

  • חברות סטארט-אפ ישראליות גייסו מיליארד דולר ברבעון האחרון של 2024

    טכנולוגיה

  • שוק הקריפטו מתחזק: הביטקוין מזנק ב-15% בעקבות הודעת רגולציה חיובית בארה"ב

    קריפטו

  • פריצת דרך בטכנולוגיית בינה מלאכותית: הממשלות מתמודדות עם אתגרי הרגולציה

    טכנולוגיה

  • נדל"ן יוקרה, ביטקוין ושורט על היואן הסיני: שר האוצר של טראמפ צריך למכור נכסים

    קריפטו

  • משרד החקלאות נגד הפיכת הותמ"ל לקבועה: משנת 2014 נגסה ב-17% מהתוצרת של ישראל

    נדל״ן

  • המשכנתא הממוצעת טיפסה ל-1.09 מיליון שקל: דצמבר הלוהט בשוק ההלוואות לדיור

    נדל״ן

ניוזלטר השקעות

קבלו עדכונים ישירות למייל

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם:

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם: