מטבע USDC: הצניחה הזמנית של המטבע היציב השני בגודלו

בעוד שקריסתו של בנק סיליקון ואלי יצר שרשרת אירועים מזיקה בסדר גודל עולמי, גלי ההדף של "האירוע" הצליחו לחלחל עד שוק הקריפטו ולפגוע בערכו של מטבע USDC

0

מטבע USDC שנחשב למטבע היציב השני בגודלו בשוק המטבעות הדיגיטליים צנח ל-88 סנט בלבד בעקבות קריסת הבנק סיליקון ואלי (מאז אומנם כבר התייצב לשווי של 96 סנט). ולא רק הוא, אלא גם מטבעות הביטקוין והאת'ריום שנחשבים למטבעות המובילים בתעשייה צנחו משמעותית לאחר שהתפשטה השמועה כמו אש בשדה קוצים על קריסת הבנק. אך מה הקשר בין קריסת הבנק המסורתי למטבע USDC ומהן המסקנות שחשוב להסיק על שוק הקריפטו? 

 

תחילה, מדוע בכלל המטבע USDC צנח?

שווי השוק של USD Coin הידוע גם בשם USDC ירד בכ-13 מיליארד דולר מאז התלקחו צרות הבנקאות בארה"ב במרץ, והאסימון צנח באופן זמני ביותר מ-10% לאחר שהתברר כי 8% מהעתודות ששימשו לגיבוי המטבעות היציבים היו בבנק הסיליקון ואלי שקרס. למעשה, מטבע USDC היה בצמידות לערך הדולר מאז 2008 והצליח לשמור על היחס שלו אל מול המטבע האמריקאי בזכות כך שהחברה שהנפיקה אותו (חברת סירקל), החזיקה גם היא בגיבוי דולרי בבנקים המסורתיים. אממה, כיוון שחברת סירקל גיבתה את המטבע בבנק סיליקון ואלי, כאשר הוא קרס ולא היה ברור אם יש למטבע גיבוי דולרי, משקיעים רבים ברחו, וזה מה שהביא לצניחה המהירה שלו. במילים אחרות? מה שגרם לצניחה של מטבע USDC זה בעיקר הרבה פאניקה בקרב משקיעים.

 

כיצד מנעו את קריסתו של המטבע USDC?

ובכן, ראשית, לתגובה המהירה של חברת סירקל בהחלט היה חלק חשוב במניעת הקריסה של המטבע. כאשר החברה שמעה על החשש של משקיעים מיכולת הגיבוי של המטבע, הם הודיעו שהם מושכים את פיקדונותיהם מהבנק וכי החברה תמשיך בגיבוי המטבע ללא קשר. פעולה זו מנעה בריחה של משקיעים והורידה את מפלס הפאניקה בקרבם. בנוסף לכך, החברה הפדרלית לביטוח פיקדונות (FDIC) השתלטה על שני בנקים שבהם החזיקה חברת סירקל בגיבוי בשווי מיליארדי דולרים עבור מטבע USDC, כך שלמעשה ממשלת ארה"ב חילצה למעשה את ההצמדה של USDC לדולר.

 

ממשברים ניתן לצמוח ובעיקר להסיק מסקנות

זה לא סוד שענף הקריפטו קופץ ממשבר למשבר בשנתיים האחרונות (כגון פרשת סם בנקמן-פריד ונפילת המטבע היציב TerraUSD) , ולמרות שזה מלווה בהרבה עליות ומורדות ועוד יותר הרבה לחץ, אי אפשר שלא להסיק מסקנה אחת ברורה: קיים קשר ישיר בין היציבות של בנקים המסורתיים לבין הטבעות הדיגיטליים כאשר המקרה של מטבע USDC מוכיח זאת בבירור. שורה תחתונה? למרות שרבים חושבים שהשקעה במטבעות דיגיטליים מסירה מהם את הדאגות שסובבות סביב מערכת הבנקאות המסורתית, אין זה לחלוטין מדויק, וכאשר הבנקים סופגים פגיעה, גלי ההדף ממש לא פוחסים על המטבעות הדיגיטליים. נא לרשום בפניכם.

כתבות נוספות

אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  • התחדשות עירונית: משרד הבינוי מאשר פרויקטים חדשים בהיקף של 3 מיליארד שקלים

    נדל״ן

  • קרנות השקעה בנדל"ן דיגיטלי: הטרנד החדש שמשנה את כללי המשחק

    פיננסים

  • חברות סטארט-אפ ישראליות גייסו מיליארד דולר ברבעון האחרון של 2024

    טכנולוגיה

  • שוק הקריפטו מתחזק: הביטקוין מזנק ב-15% בעקבות הודעת רגולציה חיובית בארה"ב

    קריפטו

  • פריצת דרך בטכנולוגיית בינה מלאכותית: הממשלות מתמודדות עם אתגרי הרגולציה

    טכנולוגיה

  • נדל"ן יוקרה, ביטקוין ושורט על היואן הסיני: שר האוצר של טראמפ צריך למכור נכסים

    קריפטו

  • משרד החקלאות נגד הפיכת הותמ"ל לקבועה: משנת 2014 נגסה ב-17% מהתוצרת של ישראל

    נדל״ן

  • המשכנתא הממוצעת טיפסה ל-1.09 מיליון שקל: דצמבר הלוהט בשוק ההלוואות לדיור

    נדל״ן

ניוזלטר השקעות

קבלו עדכונים ישירות למייל

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם:

מלאו פרטים וניצור קשר בהקדם: